duminică, 16 ianuarie 2011

INELE DE CALMAR PANE

INGREDIENTE
  • 1 kilogram de inele de calmar
  • 250 de grame de făină
  • 2 oua
  • 1 lămâie
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 100 de grame de iaurt sau smantana (sau piure de cartofi)
  • sare

MOD DE PREPARARE

      Inele de calmar se spala, se elimina membrana din interiorul carcasei, se lasa la scurs. Faina, sarea si ouale se amesteca pana capata consistenta unei paste groase. Trecem inelele de calmar prin compozitia de oua cu faina si se pun la prajit in uleiul bine incins, pana capata o culoare aurie. Pentru a elimina surplusul de ulei in urma prajirii, asezam inelele de calmar pe o tava prevazuta cu hartie absorbanta.

      Usturoiul zdrobit se amesteca cu putin ulei de masline, dupa care se adauga iaurtul sau piureul de cartofi.

MOD DE SERVIRE

      Se consuma cald.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu